« keer terug

Louwman Museum

Afdeling : Lommel

Een bezoekje aan een museum dat al een paar keer is uitgeroepen tot ‘mooiste museum van Nederland’ is natuurlijk op zich al de moeite waard. Laat dit museum nu ook nog eens gewijd zijn aan de roestigste hobby ter wereld, dan mag je, als er maar een beetje benzine in je aderen stroomt, natuurlijk niet ontbreken. Tof dat er weer veel leden op het appel waren. Meer als veertig, de bus was bijna vol.

 

De verzameling auto’s in het museum is echt wel bijzonder te noemen. De meeste auto’s die hier te zien zijn heb je nog nooit ergens anders gezien. Gespreid over drie verdiepingen niet de zoveelste Mustang, Mercedes of Porsche, nee, hier staan pareltjes uit meer dan honderd jaar vervoersgeschiedenis. Het begint bij de koetsen, gaat via de eerste zichzelf voortbewegende voertuigen op stoom naar iets wat steeds meer op de auto begint te lijken zoals wij hem allemaal kennen.

 

Mijnheer Louwman senior kocht in 1934 zijn eerste oude auto, het woord oldtimer was toen, denk ik, nog niet uitgevonden. Twintig jaar oud was de wagen toen, nu natuurlijk nog steeds onderdeel van de collectie. In meer dan tachtig jaar verzamelen komt er natuurlijk wel eens het één en het ander op je pad. Auto’s met vliegtuigmotoren van afgedankte vliegtuigen uit de oorlog op een chassis van een oude truck, dat toont aan dat recycleren van alle tijden is… Ook een collectie racewagens uit verschillende disciplines staan hier zij aan zij om de fanaten te doen watertanden. Wat ook opvalt, is de aankleding van de collectie, de achtergronden, accessoires en toebehoren die her en der rond de auto’s zijn opgesteld maken het voor de liefhebbers met oog voor detail extra aangenaam.

 

Kortom, een bezoek aan dit museum is een must voor iedereen die graag unieke exemplaren op wielen ziet. Een ervaring om niet gauw te vergeten. Dankjewel iedereen om met de bus mee te gaan naar dit indrukwekkende museum. Dankjewel Paul Officier voor de tip een hele tijd geleden op een van de babbelavonden van VVK afdeling Lommel. De foto’s van deze leuke dag, gemaakt door onze huisfotograaf Rina Gielen, kunt U terugvinden op de site.

Edwin en Cindy 


« keer terug